Megvalósítjuk álmai mosolyát!

Pellion Esztétikai Fogászat

Prémium minőség és tartósság

Budapest, VII. kerület, Bajza u. 2 II. emelet 3. 
06-20/391-9911

Esztétikai fogászat

Amit képviselünk

Esztétika,minőség és empátia

Állapotfelmérés

Specialitásaink

Élethű fogpótlások, fémmentes hidak és koronák, direkt héjak...

Árak és garancia

Egyedülálló garancia

Professzionális fogászati anyagok, és szakértelem Önnek, Önért

Fotógaléria

Fotógaléria

Esettanulmányok: fogászati kezelés előtti és utáni képek

Fogvédő sínek,bruxizmus, éjjeli fogszorítás

Rendelőnkben lehetőség van lenyomat alapján egyéni sínek, pl. harapásemelő sínek, fogfehérítő sínek gyártására.A sínek elkészítéséhez két alkalom szükséges, az első a lenyomatvétel ,a második pedig a kész sínek átadása.

Az éjszakai harapásemelő sínek kiválóak fogszorítás, fogcsikorgatás (bruxizmus) esetén,mert eloszlatják a fogakra nehezedő elképesztő erőt, ami az éjjeli fogcsikorgatás során keletkezik.

A fogszorítás,fogcsikorgatás / bruxizmus/ egy rendkívül gyakori jelenség.

Már gyermekeknél is előfordulhat a bruxizmus. Felnőtteknél ,ha valaki fejfájós, reggelente váll-és nyakfájással , fej- és állkapocs fájdalmakkal és kötött izomzattal ébred: érdemes szakembert felkeresnie, mert fogszorítás állhat a háttérben. Sok fognyaki kopás is jellemzi a fogszorítókat, ami nem  egy esetleges fogágybetegségből eredő íny visszahúzódás eredménye, hanem a bruxizmusé. A fogszorítás további tünete lehet a fülzúgás és az állkapocsizületi problámák megjelenése: kattogás az izületnél. Rengeteg ember, szinte minden 2. vagy 3. ember szorítja illetve csikorgatja éjjel a fogait. Ennek a ténynek viszont  általában nagyon kevesen vannak a tudtában,mivel mindez éjjel alvás közben történik, sok ember felületesen-éberen és nyugtalanul alszik emiatt. A fogak csücskei lekopnak, a fogak repedezetté válnak és letöredeznek. A fogak fájhatnak csupán a fogszorítás miatt is. Minden sérül a szájban a bruxizmus miatt: repedések, törések keletkezhetnek, idő előtt széttörnek ,szétrepednek a fogak és a tömések, a porcelánkoronákról lepattog a porcelán borítás. 

harapásemelő sínek

Az éjszakai harapásemelő sín védi fogait a fogszorítás káros hatásaitól. Sok esetben szűnik meg vagy csökken folyamatos  éjjeli hordásával a migrén, vagy a kínzó fejfájás. Az ébredés kipihentebbé válik, az állkapocsizület  és a rágóizmok, a nyak izmai is lazábbak. A fogak, tömések,fogpótlások védelmet kapnak általa, így megszűnnek a lapattogzások és a további kopások.