Megvalósítjuk álmai mosolyát!

Pellion Esztétikai Fogászat

Prémium minőség és tartósság

Budapest, VII. kerület, Bajza u. 2 II. emelet 3. 
06-20/391-9911

Esztétikai fogászat

Amit képviselünk

Esztétika,minőség és empátia

Állapotfelmérés

Specialitásaink

Élethű fogpótlások, fémmentes hidak és koronák, direkt héjak...

Árak és garancia

Egyedülálló garancia

Professzionális fogászati anyagok, és szakértelem Önnek, Önért

Fotógaléria

Fotógaléria

Esettanulmányok: fogászati kezelés előtti és utáni képek

Csiszolás nélküli fogpótlások: Ribbond és Dentapreg rostokkal

A fogorvoslás is felfedezte magának a repülőgépgyártásban használt üveg-és karbonszálakkal megerősített anyagokat. Ezek nagyon könnyű és ultra erős, nagy  szakítószilárdsággal rendelkező anyagok,amelyek jól ellenállnak a rágás közbeni nyíróerőknek. Kiváló eredménnyel,esztétikával és tartósságal számolhatunk.

Segítségével olyan hidakat készíthetünk, amikhez nem kell körbecsiszolni a fogakat hagyományos eljárással és nem kell koronákat készítenünk.

A fogorvos által azonnal a szájban elkészített - hidakhoz a Ribbond™ ultramagas molekulasúlyú polietilén merevítőrostot használjuk.

A fogtechnikai laboratóriumban készült szálerősített hidak merevítésére a Dentapreg™ S-glass merevítőrost családot alkalmazzuk.

 A minimálinvazív  körbecsiszolás nélküli hidak így készülnek el:

A hiányt határoló  fogakba egymással szemben  töméshez alkalmas üreget alakítunk ki, a merevítőrostokat a két üreg között alkalmazzuk,kifeszítjük és áthidaljuk vele a foghiányt is,utána DIREKT MÓDON a szájban kiépítjük a hidat.

A fogtechnikus pedig az üregekről és szájról készült lenyomat alapján kiöntött gipszmintában építi ki az INDIREKT FOGPÓTLÁST,amit a fogorvos beragaszt.

A merevítőrostokkal sok egyéb feladat is megoldható. Akár kihúzott frontfogakat is visszahelyezhetünk, vagy  mozgó fogakat is stabilizálhatunk- legtöbbször a már bemozdult alsó metszőfogakat sínezzük ezzel a megoldással.


Dentapreg merevítésű 3 tagú fogtechnikai labor által készített indirekt inlay híd:

Az első fotón a kialakított üregeket lehet látni.A másodikon a kész beragasztott inlay-hidat.

Inlay-híd a gipsz mintán: jól látszódik,hogy a  fogakat nem kellett hagyományosan lecsiszolni,csak üregeket kialakítani.

Foghiány és annak rekonstrukciója látható 3 tagú inlay híddal.